21.02.2019.

PROJEKTI

2021. godina

TU SAM

Udruga Mame s Trešnjevke je i u 2021.g. nastavila provoditi projekte humanitarnog karaktera, te je  Odjel intenzivne medicine u Klaićevoj opremljen foteljama, dekicama i slikovnicama. Projekt  “TU SAM” – Opremanje odjela intenzivne medicine u Klaićevoj financiran je sredstvima dobivenima od strane HEP elektroprivrede d.o.o.u sklopu natječaja “HEP Svjetlo na zajedničkom putu 2021.g.”.

 

 

 

 

Okreni novi list. Uđi u platneni svijet!

Osim humanitarnih projekata, Udruga je organizirala i već tradicionalnu, treću radionicu o platnenim pelenama. Međutim, u okviru projekta “Okreni novi list. Uđi u platneni svijet!“, ovoga puta su Mame odlučile prezentaciju platnenih pelena proširiti i na druge proizvode i higijenske potrepštine iz platnenoga svijeta za mame&bebe (dnevnim i menstrualnim platnenim ulošcima za majke, blazinicama za čišćenje kože, jastučićima za dojilje, raznim verzijama platnenih pelena i krpica za čišćenje beba).
Ovogodišnja novost bila je i sudjelovanje domaćih šivalica Flafi, Kreativni kutak, Be Green, Knofek, Boo&Boo Baby koje svojim radom i kreativnošću mijenjaju ustaljenu paradigmu o jednokratnim higijenskim potrepštinama za mame&bebe. Sudionike radionice Udruga je počastila besplatnim start paketima za upoznavanje platnenog svijeta, a važnost projekta prepoznao je Grad Zagreb koji je osigurao sredstva za pakete u sklopu financiranja udruga iz područja zaštite okoliša.

 

 

2020. godina

Okreni novi list, uzmi platnenu pelenu!

Udruga Mame s Trešnjevke nastavlja promicanje platnenih pelena kao ekološke alternative jednokratnim pelenama. Rad Udruge prepoznao je i Grad Zagreb te je projekt “Okreni novi list, uzmi platnenu pelenu!“, financiran sredstvima Grada Zagreba u okviru natječaja iz područja zaštite okoliša.
U sklopu projekta održana je on-line radionica kroz koju su se sudionici upoznali s različitim tipovima platnenih pelena, dobili mnoštvo korisnih savjeta vezano uz njihovu upotrebu te su im uručeni i bogati poklon paketi koji će im pomoći u početcima korištenja platnenih pelena. Kao gost i suradnik na projektu sudjelovao je brand Boo&Boo Baby koji se bavi izradom platnenih pelena i višekratnih potrepština za djecu i žene.

Veseli kutak

U sklopu projekta “Veseli kutak” za koji su sredstva dobivena od strane HEP elektroprivrede d.o.o., udruga Mame s Trešnjevke opremila je Zavod za dječju kirurgiju Klinike za kirurgiju KBC-a Zagreb medicinskom opremom – aspiratorom i inhalatorom, potrebnima za liječenje malih pacijenata Zavoda. Dobivenim sredstvima nabavljene su i igračke, knjige, bojanke i bojice.

Da kretnja nije smetnja

Projekt “Da kretnja nije smetnja” je projekt podizanja svijesti o neurorizičnim čimbenicima kod djece  usmjeren na edukaciju i podizanje svijesti u roditelja i ostalih zainteresiranih stranki u području  neuromotoričkog razvoja djeteta od rođenja do predškolske dobi te ispravnog postupanja s dojenčetom u svrhu prevencije loše usvojenih obrazaca pokreta. Projekt je ostvaren uz financijsku potporu Grada Zagreba.


2019. godina

Okreni novi list, uzmi platnenu pelenu!

Projekt “Okreni novi list, uzmi platnenu pelenu!“, financiran u sklopu programa Charity Pot tvrtke LUSH.  Projekt se bavi promicanjem korištenja platnenih pelena kao optimalnog rješenja u smanjenju količine jednokratnog potrošnog materijala u njezi novorođenčadi, dojenčadi i djece jasličkog i vrtićkog uzrasta.

Nadohvat ruke

Projekt “Nadohvat ruke” je projekt promicanja cjelodnevnog boravka roditelja/skrbnika s malim pacijentima zavoda za dječju kirurgiju KBC-a ZAGREB. Financiran je od strane tvrtke INA. U sklopu projekta KBC Rebro je opskrbljeno s 5 kožnih fotelja na razvlačenje i 5 noćnih lampi s držačem. Također je dio financiranja doniran udruzi FB humannitarci specifično za potrebe samohranih majki koje izlaze iz Sigurne kuće.