11.03.2022.

2022. godina

Ovo je stranica za projekte koje smo provodile kroz 2022.godinu. Jako smo ponosne na njih 🙂

Zdrava mama

Projekt „Zdrava mama“ je projekt podizanja svijesti o dijastazi trbušnih mišića. Prema svjetskim statistikama čak 67% žena nakon poroda ima separaciju vezivnog tkiva trbušnog zida – dijastazu rektusa. Podatak za Hrvatsku nažalost nije poznat što dodatno govori o potrebi osvješćivanja ove teme.
Ciljevi projekta su podizanje svijesti o postojanju problema koji može imati ozbiljne posljedice po zdravlje žene, a sustavno se ne rješava te direktna pomoć ženama koje imaju dijastazu kroz edukaciju, pregled i program rehabilitacije. Radionica je održana pod stručnim vodstvom Diane Hajdo. Projekt je ostvaren uz financijsku potporu Grada Zagreba.

Vježbaj s mamama

Projekt udruge Mame s Trešnjevke „Vježbaj s mamama“, odobren je za su(financiranje) od strane Grada Zagreba u 2022. godini, i krenuo je u izvedbu tijekom studenog pod
voditeljstvom yoga voditeljica Tene Rebernjak https://tena.yoga/ i Izabele Marić https://verbasana.com/.
Cilj projekta je potaknuti trudnice i mlade mame da se posvete sebi i svojim potrebama kroz prenatalno/postnatalno vježbanje tijekom tri mjeseca. Na ovoj poveznici je dostupan i članak na temu zdrave trudnoće naše suradnice Tene.