27.11.2018.

O NAMA

Mi smo Mame s Trešnjevke, udruga koja je službeno počela s radom 15.06.2018 . Prije smo bile neformalne mame iz kvarta, okupljene oko grupe za potporu dojenju „Trešnjice“ u Parku Stara Trešnjevka. Spontano smo se družile, pile kavu, gledale naše bebe kako rastu, vježbale, šetale i dijelile. Izgradile smo kišobran od svih nepogoda, vremenskih i ljudskih.
Onda smo shvatile da pod kišobran možemo primiti još mama. S vremenom se krug širio, organizirale smo par humanitarnih akcija, par predavanja, slavile rođendane naših jednogodišnjaka u parku. Neke su mame počele raditi, neke su otišle pod druge kišobrane. Nas 24 smo ostale. I shvatile da možemo još više. Osnovale smo udrugu.

Kroz ciljeve udruge želimo unaprijediti kvalitetu života majki, budućih majki, trudnica, dojilja, novorođenčadi, djece, roditelja i budućih roditelja i obitelji, promicati i zaštiti njihova prava,  sudjelovati u predlaganju i kreiranju kvalitetnih natalitenih politika te surađivati s udrugama s istim ili približno istim ciljevima. Drugim riječima, radimo na tome da nam na Trešnjevci, a i šire, bude ljepše i bolje.

Planiramo brojne edukacije, predavanja, radionice i javne tribine te Vas pozivamo da nas pratite na facebooku i instagramu.

 

 

PAR ADMINISTRATIVNIH PODATAKA

Osnivačka sjednica održana je 23.3.2018.
Upisale smo se u Registar Udruga RH 15.6.2018. pod brojem 21013091.
Naš je OIB 03155956694.
Trenutni Upravni odbor čine: Sabina Matjačić, predsjednica; Adrijana Dorotić, dopredsjednica i Katja Filipović, tajnica.