Gusta juha od bundeve

Evo još malo receptića sa bundevom. Vjerujem da ste je već pripremali ali za one koji nisu jedan brzinski. Možete je poslužiti kao dio ručka ali isto tako je dovoljno zasitna da može biti i laganija večera. U oba slučaja želim vam dobar tek!

SASTOJCI:

1 tikva (ja sam ovdje koristila hokaido)
3 mrkve
1 luk
1 dl mlijeka
sol, papar
listovi peršina

Pripremite posuđe. Trebati će vam daska za rezanje, nož, gulilica, štapni mikser i malo veći lonac.

 

UPUTE:

Ogulite i operite svo povrće. Bundevu i luk narežite na veće komade, a mrkvu na manje kako bi se sve podjednako skuhalo. Stavite u lonac i dodajte toliko vode da prekrije povrće. Poklopite i stavite kuhati. Kada počne kipiti posolite po ukusu. Sve bi trebalo biti kuhano za otprilike 30min. Probajte sa vilicom da li je mrkva kuhana. Nakon toga, usitnite sve sa štapnim mikserom, da dobijete glatku gustu juhu. Dodajte papra i 1dl mlijeka. Stavite ponovno na vatru i pustite da zakipi. Juha je gotova! 

 

IDEJA ZA SERVIRANJE:

Poslužite sa nasjeckanim listovima peršina i prepečenim kockicama kruha.

Kruh narežite na kockice i popržite na suhoj tavi ili za jači okus stavite par kapi ulja i na listiće narezan češanj češnjaka pa kad počne krčkati dodajte kruh.

Dobar tek!