Održana je radionica “Zdrava mama”

U sklopu nastavka projekta „Zdrava mama – projekt podizanja svijesti o dijastazi trbušnih mišića“, u subotu 05.11.2022., održana je druga po redu radionica pod stručnim vodstvom naše suradnice na projektu Diane Hajdo.

Prijave su pokazale kolika je potreba za ovakvim edukacijama. U prve 3 minute od otvaranja pristiglo je preko 50 prijava od čega više od 20 u točno podne. U konačnici je od 91 prijave 20 žena imalo priliku prisustvovati. Iskreno se nadamo da ćemo imati prilike nastaviti rad na projektu i s vremenom usrećiti i ostale.

 

Radionica je započela upoznavanjem te predavanjem na temu dijastaze trbušnih mišića, aktivacije zdjeličnog dna i transversus abdominisa, važnosti regulacije intraabdominalnog tlaka, posljedica koje dijastaza uzrokuje te kako ih izbjeći i voditi brigu o svom zdravlju dovodeći svoj organizam u funkcionalno stanje. U drugom dijelu radionice odvijao se praktični dio u sklopu kojeg je Diana polaznicama napravila pregled dijastaze i učila ih pravilnu tehniku dijafragmalnog disanja koja je polazna točka uspješne rehabilitacije. Radionica je uz postizanje primarnog cilja podigla puno pozitivne energije kod svih prisutnih koji su imali samo riječi hvale. Nadamo se da će svaka od njih postići svoj osobni cilj primjenjujući stečeno znanje.

Ovim putem zahvaljujemo Diani na prekrasnoj energiji koju unosi u svoje edukacije i entuzijazmu koji prenosi na prisutne. Zahvaljujemo igraonici Vila Trešnjica na ugodnoj atmosferi za vrijeme održavanja radionice. Zahvaljujemo i Gradu Zagrebu što je prepoznao važnost ove teme i financijski podržao projekt.

Projekt je ostvaren uz financijsku potporu Grada Zagreba. Sadržaj projekta u isključivoj je odgovornosti Udruge Mame s Trešnjevke i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.