Zlevka

U ovo promjenjivo vrijeme još uvijek mi pašu neke toplo/mlake kombinacije.
Takva je i ova zlevka. Ima ih u raznim kombinacijama, meni je upravo ova naj.
Ja je obožavam kad se tek malo ohladi, mada bi je mogla jesti i direktno iz pećnice, mada vele naši stari: bolit će te želudac.

Koristite jušnu žlicu kao mjeru!

 

SASTOJCI:

4 jaja

10 žlica šećera (može i manje ako ne volite jako slatko)

12 žlica kukuruznog griza

0,5dl ulja

2 kisela vrhnja (20% mm i 12%mm)

500g svježeg sira

5dl mlijeka

1 prašak za pecivo

 

Pripremite posuđe. Trebati će vam jušna žlica, veća zdjela za miksanje, mikser i pleh.

 

Upute:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Pleh namažite sa malo maslaca. Pjenasto umutite jaja sa šećerom. Dodajte ostale sastojke i sve lijepo sjedinite. Izlite u pleh i pecite oko 50min, ovisno o pećnici. Mora ostati sočna. Kada se ohladi pospite je šećerom u prahu.

Važno! Kada dodate sve sastojke, cijela smjesa je tekuća. Vjerujte, kod pečenja će postati kompaktna.

Dobar tek!