U ovo promjenjivo vrijeme još uvijek mi pašu neke toplo/mlake kombinacije.
Takva je i ova zlevka. Ima ih u raznim kombinacijama, meni je upravo ova naj.
Ja je obožavam kad se tek malo ohladi, mada bi je mogla jesti i direktno iz pećnice, mada vele naši stari: bolit će te želudac.
Koristite jušnu žlicu kao mjeru!
SASTOJCI:
4 jaja
10 žlica šećera (može i manje ako ne volite jako slatko)
12 žlica kukuruznog griza
0,5dl ulja
2 kisela vrhnja (20% mm i 12%mm)
500g svježeg sira
5dl mlijeka
1 prašak za pecivo
Pripremite posuđe. Trebati će vam jušna žlica, veća zdjela za miksanje, mikser i pleh.
Upute:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Pleh namažite sa malo maslaca. Pjenasto umutite jaja sa šećerom. Dodajte ostale sastojke i sve lijepo sjedinite. Izlite u pleh i pecite oko 50min, ovisno o pećnici. Mora ostati sočna. Kada se ohladi pospite je šećerom u prahu.
Važno! Kada dodate sve sastojke, cijela smjesa je tekuća. Vjerujte, kod pečenja će postati kompaktna.
Dobar tek!