Moje darovito dijete

Pozivamo sve zainteresirane roditelje djece predškolske i školske dobi da nam se pridruže na besplatnom predavanju u srijedu, 16. ožujka u 18:00. Radionica će se održati u prostorima igraonice Vila Trešnjica, Dobojska 36, a moći će se pratiti i uživo preko Zoom platforme. Prijave su obavezne na mail mst.udruga@gmail.com. Prilikom prijave molim da napomenete želite li prisustvovati uživo ili preko Zoom-a.

Roditelji su obično prvi koji primijete da se njihovo dijete razlikuje od druge djece brzinom kojom usvaja informacija, savladava razvojne zadaće i specifičnim interesima te beskrajnom znatiželjom koju pokazuje. Odgoj darovitog djeteta izazovan je i zahtjevan put koji zahtijeva i bolje razumijevanje djetetovih potreba te izazova s kojima se takvo dijete susreće u vrtiću, u školskom sustavu i kasnije u životu.

Na predavanju ćemo pokušati odgovoriti na pitanja:
– Kako prepoznati darovito dijete?
– Koje su to specifične osobine darovitog djeteta?
– Kako mogu osigurati primjerenu emocionalnu, socijalnu i obrazovnu podršku mom djetetu?
– Koji su to izazovi s kojima se darovita djeca susreću tijekom odrastanja i kako na njih odgovoriti (vršnjaci, obrazovni sustav, tehnologija i sl.)?

Također, predstavit ćemo program radionica za darovitu djecu “Iskrice” u organizaciji udruge “Vjetar u leđa” koji bi trebao uskoro započeti s radom na Trešnjevci. Više o programu koji na nekoliko lokacija u Hrvatskoj trenutno okuplja više od 250 djece možete saznati na:
https://udrugavjetaruledja.hr/
https://www.facebook.com/iskrice/

Voditelji radionice su: Josipa Bošković, odgojiteljica,
Bojan Branisavljević, predškolski psiholog i ECHA specijalist za rad s darovitom djecom