Grilane kozice

Krenuli smo u malo toplije vrijeme, mada se po pojedinim danima osjećam kao da nam zima ponovo kuca na vrata.

Unatoč vremenskim uvjetima, želim da nam kuća čim više miriši po moru.

Zato vam donosim jedan brzi i jednostavan recept sa kozicama.
Ovdje sam stavila povrće koje najčešće kombiniram, naravno sve možete prilagoditi sebi.
Vodite računa o veličini povrća kako bi sve bilo ravnomjerno ispečeno. Koristite svježe ili prokuhane kozice, nikako zamrznute.

SASTOJCI:
400g kozica
mrkva
krumpir
batat
gljive
limun

Za marinadu:
sok jednog limuna
maslinovo ulje
sol
1 žlica meda
1 žličica crvene paprike
2 češnja češnjaka
kajenski papar

Pripremite posuđe. Trebati će vam dvije zdjele, žlica za miješanje, gril tava, nož, štapići za ražnjice
(opcionalno) i pleh.

Upute:
Pećnicu zagrijte na 200°C. Očistite kozice i u zdjeli napravite marinadu. Dodajte kozice i ostavite ih da
se mariniraju u frižideru. Povrće ogulite, narežite, u zdjeli začinite po želji, dodajte ulje i sve istresite u
pleh. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 40-50min, ovisno o izboru povrća.
Pred kraj pečenja povrća, izvadite kozice iz frižidera i napikajte ih na štapiće ako ih koristite. Pecite ih
na ugrijanoj tavi 3min pa okrenite, namažite sa marinadom i pecite još 3min.
Dobar tek!